2007. szeptember 29., szombat

Párnacsata

Tegnap megkaptam a gombokat Hajni apukájától, így ma fel is varrtam mindet. Hát így néznek ki a párnák:) Nekem nagyon tetszik, és igen költségkímélők,a párnákat 189,-ft/db vettem az ikeaban, és az anyag sem volt valami "hűdedrága", a gombok behúzása tényleg fillérekbe kerül.

Ha esetleg valakinek van még ilyen mintája, szívesen veszem (BucillaBettitől már meg van a szarvasos, nyulas), mivel van még többféle csíkos anyag az ikeaban, lehet több párnát csinálni belőle!:)






2007. szeptember 23., vasárnap

Őszi banner

Végre elkészült!:) Most már jöhet az ősz, mi készen állunk- bár még azért szeretném, ha lenne vénasszonyok nyara, és nem kellene a kabátot elővenni a szekrényből! A varrós munkákat nem én csináltam, de igen-igen hajlok arra, hogy karácsonyra hozzon egy varrógépet a jézuska....
Neki álltam egy halloween bannernek is, egész jól haladok vele, valami hasonló megoldással szeretném az akasztóst részt megoldani.
És a karácsonyi terítőmön is igen megszaporodtak a szívek, szóval jól állok, lesz mit az asztalra tenni. Később fotózok is ígérem:)



2007. szeptember 17., hétfő

Őszikék

Kedvet kaptam egy kis őszi dekoráláshoz, ha már az őszi ajtóbannerem annyira lassan készül el:)
Bár bevallom nagyon rajta vagyok, ráadásul egészen kicsi egyszerű minta, de mégis úgy érzem, hogy hetek óta nyűvöm.
Vasárnap elmentünk a Hűvösvölgybe vasútozni, gyűjtöttünk gesztenyét,bogyókat. A cserepeket már előző héten beszereztem a kertészetből, a többit meg kikotortam a hobby dobozomból. Persze ahogy elkezdtem festeni, drága gyermekem is kedvet kapott, hiába magyarázom, hogy ne az én "drága" festékeimmel fessen, a 3 évesek színvonalához tökéletesen megfelelő a gombfesték,hát nem akar nekem hinni. Így aztán arra vetemedtem, hogy dugdosom a hobby festékeimet:)

... és felülről.
Őszi szerzeményeim kiterítve, mint a lőtt vadak: a tökös annyira csodálatos, hogy biztos valami terítő lesz belőle, az őszi levélkés a bannerhez lett választva, a halloween kockás szintén valami vidám banner alapja lesz.

És az icipici ráadás: mill hill tököcske:))

2007. szeptember 1., szombat

Karácsony közeledtével...


Elgondolkodván, hogy lassan itt a karácsony (na, ez azért enyhe túlzás volt:)), rájöttem, hogy időben el kell kezdeni a terítőmet, hogy elkészüljön. A terítőn kívül fali kép is van hozzá+ a széktámlákra névvel feliratozott nem is tudom mi, valami lógóka, mindegyik helyes piros-fehér kockás anyaggal beszegve, egyszóval nekem már tavaly megtetszett. A nagyrésze arany szállal van, amitől annyira elájulva nem vagyok, mármint attól, hogy arannyal kell dolgozni, de kenegetem a szálakat szappannal, amitől jobban csúszik, így nem annyira vészes.
Most, hogy a napokban bejött a hűvösebb idő, esett az eső, így már nem volt nehéz a hímzés, annyira rám jött ez az őszi-otthonülős hangulat:)

Ahogy nézegettem a blogokat, láttam, hogy kitört a horgolós-kötős láz, szebbnél szebb munkák születnek. Így vettem egy nagy levegőt- mert hogy horgolni nem tudok- megkértem anyukámat, hozza el a horgolótűit, + keressen nekem újságokat. Hozott is nekem 1960-as (!) Fürge Ujjakat, Ez a divat-ot (na ez már kész történelem!). Ráadásul a napokban láttam egy poncsót, ami kisebb horgolt virágokból áll, erre aztán már igazán beindultam. Most már csak időre van szükségem, hogy gyakorolgassak is....